onsdag 9 maj 2007

Recept till Kycklingsås

Recept på kycklingsås till pasta.. gott och enkelt..
4 personer

3-4 st kycklingfiléer
2 burkar creme fraiche
ca ½-1 msk rivet citronskal
champinjoner efter tycke och smak
½-1 hackad gul lök
1 kruka färsk basilika, hackas i mindre bitar (1 ask med frusen basilika går också bra)
2 vitlöksklyftor


Skiva champinjonerna. Hacka gul lök. Stek upp champinjonerna. Krydda med salt och peppar. När champinjonerna stekts en stund häll i löken och låt den fräsa med en liten stund. Pressa ner 2 st vitlöksklyftor. Häll över i en gryta.

Dela kycklingfilén i små bitar. Stek dem i stekpanna. Krydda efter smak, ex vitpeppar, salt, paprika och cayennepeppar. Häll på creme fraichen och låt det puttra. Häll i det rivna citronskalet (ta lite i taget och smaka av så att det inte blir för mycket), samt basilikan. Häll över i kastrullen. Låt puttra på svag värme en liten stund. Krydda ev med mer vitlök, mer citronskal, eller nymalen svartpeppar.
Detta kan göras i förväg och bara värmas på sen när gästerna kommer.

Jättegott med färsk pasta och baguette till.

Inga kommentarer: