tisdag 15 maj 2012

kvällens tomatsoppa!

Här kommer receptet!


tomatsoppa
Portioner 4 portioner, ca 15 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • ca 800-1,000 g (2 frp) hela tomater på burk
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  •  svartpeppar
  • 2 st tärningar grönsaksbuljong
  • 0-1 tsk salt
  • Vitlök
  • fetaost
  • en nypa socker om det behövs..
Hacka den gula löken. Stek löken och den pressade vitlöken i lite olja några minuter.
Häll på tomaterna och vattnet.
Häll på grädde. Tillsätt svartpeppar. Lägg i grönsaksbuljongen. Rör om. Låt koka upp och småkoka ca 5 minuter. Stavmixa. Smaka av med salt. servera med bitar av fetaost i.



laktosfritt  Laktosfritt -Välj laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

1 kommentar:

Charlotte Nysta sa...

Tack Madde, den var super god!